19.12.2011

Dagbladet om "Hvis klær kunne fortelle"

10. desember omtalte Dagbladet Magasinet utstillingen "Hvis klær kunne fortelle". Om du ikke fikk lest avisen, kan den kjøpes her. Det var intervju med mormor til 8-årige Christoffer som ble mishandlet til døde av sin stefar. Magasinet snakket også med Øivind Aschjem, leder av aksjonen reddesmaa.no og ansvarlig for "Hvis klær kunne fortelle". Utdrag:

Etter å ha jobbet med familievold i snart 30 år har han flere ganger stilt seg spørsmålet: «Hva ville vi fått høre dersom barnas klær hadde kunnet fortelle?» Det siste halvannet året har han samlet inn klesplagg og sko, som har vært vitner til vold og overgrep mot barn. Pårørende, krisesenteransatte og barnevernsarbeidere har gitt stemme til de uvanlige vitnene. Håpet er at de små plaggene skal bringe oss så nær det som har skjedd som mulig, uten å ha vært til stede.

- Montrene er uten glass i front, slik at folk kan ta på plaggene som var der da det skjedde, sier Aschjem.


I tillegg til å gjøre voksne oppmerksomme på hva barn utsettes for, er målet med utstillingen «Hvis klær kunne fortelle» å ansvarliggjøre foreldre.

- Vi snakker for lite om foreldres ansvar for egne handlinger når de utøver overgrep og vold mot barn, sier Øivind Aschjem.
Er bloggen treg?
Les bloggen her i stedet.
SISTE INNLEGG