25.05.2011

Temakveld om misjonærbarn

Temakveld i dag om misjonærbarn i forbindelse med utstillingen "Himmelen over Sørlandet"

Vest-Agder museet har i vår hatt stor oppslutning om utstillingen "Med hjerte på flere steder". Nå ønskes det velkommen til foredrag og dialog om barn, misjon og flerkulturell oppvekst onsdag 25. mai klokken 19.00 på Christiansholm Festning. Misjonærbarn inviteres spesielt til å bidra med sine erfaringer, refleksjoner og meninger! Innledningsvis vil forsker og forfatter Marianne Skjortnes holde et foredrag med tittelen "Med hjertet på flere steder". Flere tidligere misjonærbarn vil være til stede for å fortelle om egne erfaringer og refleksjoner etterpå.

Blant de 30 sørlendinger som forteller sine historier i museets nye utstilling om religion og tro, er flere tidligere misjonærbarn. Disse har berettet om sine erfaringer etter en oppvekst i utlandet, ofte adskilt fra sine foreldre. Erfaringene er både positive og negative, men alltid knyttet til utfordringer som man ikke møter under en "vanlig" oppvekst i Norge. Temaet har vært mye i media de siste årene, ofte med fokus på negative opplevelser som flere misjonærbarn har berettet om.

I den forbindelsen ønsker vi å invitere til alle interesserte til en samtale og håper å høre flest mulig stemmer og meninger.

Arrangementet begynner klokken 19.00 Utstillingen "Himmelen over Sørlandet" vil åpne klokken 18:15. Inngangsbillett for foredrag og utstilling: 50 kroner for voksne, 30 kroner honnør.

Gratis inngang for tidligere misjonærbarn.
Er bloggen treg?
Les bloggen her i stedet.
SISTE INNLEGG