26.05.2011

reddesmå.no

Familieterapeut Øyvind Aschjem og doktorgradsstipendiat Siri Søftestad er initiativtakere til nettverket reddesmå.no. Bakgrunnen for opprettelsen er at tusenvis av barn bruker kreftene sine på å beskytte seg mot vold, overgrep og omsorgssvikt. De lever bemerkelsesverdig tause med sine katastrofehemmeligheter, men er ofte fryktelig redde.

Verken privatpersoner, det offentlige hjelpe- og rettsapparat eller de statlige myndigheter har skaffet tilstrekkelig hjelp til de små, redde barna. De fleste får ikke nødvendig beskyttelse før de er påført betydelig skade.

reddesmå.no vil
- at vi skal bli et samfunn hvor de minste redde barna blir sett og umiddelbart hjulpet på alle arenaer der voksne møter barn.

- øke enkeltmenneskets, fagfolks og samfunnets evne og vilje til å beskytte barn mot vold, overgrep og omsorgssvikt.

- kontinuerlig jobbe for en radikal endring for de minste redde barna gjennom et mangfold av tiltak, og gjennom en grunnleggende kulturell holdningsendring.

reddesmå.no krever
- at myndighetene sikrer tilstekkelig økonomiske rammer, faglig bemanning, lovverk, nødvendig kompetanse og effektivt samarbeid mellom de tjenester som allerede eksisterer og har som oppgave å se, beskytte og hjelpe de minste redde barna.

Blant annet bør alle grunnutdanninger og videreutdanninger som vedrører arbeid med barn, pålegges å inkludere kunnskap om seksuelle overgrep, vold og omsorgssvikt i sine fagplaner.

- at myndighetene i tillegg umiddelbart utvikler varierte og utradisjonelle tiltak som kan føre til radikale endringer av de minste redde barnas situasjon.

Blant annet bør det utarbeides virkningsfulle opplysningskampanjer, inkludert systematisk informasjonsopplegg til alle nye foreldre om risikofaktorer som kan hindre et godt liv for de minste barna, og alle offentlige hjelpere som møter mennesker i krise, bør pålegges å finne ut av hvordan barna i familien ivaretas.

- at myndighetene fremskaffer betydelig økte ressurser for å gjennomføre de ovennevnte kravene.

Underskriftskampanjen på reddesmå.no skal ende hos regjeringen.
Får den din underskrift?

Er bloggen treg?
Les bloggen her i stedet.
SISTE INNLEGG