09.02.2012

- Vi står med deg!

I dagens Fædrelandsvennen skriver Karl Erik Karlsen, avdelingsleder og overlege ved Sørlandet sykehus, Siri Søftestad, forsker og initiativtaker til reddesmå.no, og Øivind Aschjem, familieterapeut og initiativtaker til reddesmå.no, om overgrep mot barn og utstillingen Hvis klær kunne fortelle. Utdrag:

Kravene om å skjule, glemme og ugyldiggjøre krenkelser av barn fremmes på ulike måter. De fleste kan forestille seg at den som beføler eller voldtar sin åtteåring, vil true barnet til taushet. Tausheten har sin funksjon. Dersom overgrepene blir kjent, blir overgriperen vanæret. Om en mistanke blir vekket, vil tvilen neppe komme det overgrepsutsatte barnet til gode. Dermed legges vanæren på den lille, som må bære skylden og skammen.

Oppmerksomheten rundt «Hvis klær kunne fortelle» gir nytt håp. Fortellinger om barnemishandling inntar offentlige rom. Går vi inn i en tid med svekket tabu og økende vilje til å se og handle? Underskriftene til oppropet reddesmå.no siver inn. Hvert navn som tillegges underskriftslisten bærer et budskap til redde små og store: Du er ikke alene! Vi står med deg!
Er bloggen treg?
Les bloggen her i stedet.
SISTE INNLEGG