31.10.2011

Psykisk helsearbeid på internett

Foto: le_don/Flickr
Tine Nordgreen disputerer tirsdag 8. november for ph.d.-graden ved Det psykologiske fakultet, Universitetet i Bergen med avhandlingen “Internet-based self-help for social anxiety disorder and panic disorder – factors associated with effect and use of self-help”.

Samlet sett gir avhandlingen støtte for at behandling på internett kan øke tilgangen til effektiv behandling av angstlidelser i Norge, men at det er behov for tiltak som øker pasienters og fagfolks kunnskap og tilgang til disse behandlingsmetodene.

----------------------------------

Psykisk helsearbeid på internett: konsekvenser for normalitets- og identitetsdannelse hos ungdom.
Av Anders Johan W. Andersen og Tommy Svensson

Studien viser at nettjenestene argumenterer for at det er viktig for ungdoms psykiske helse at de blir inkludert og akseptert i et fellesskap og at de opplever å bli respektert på egne premisser. Samtidig videreføres et ideal om det uavhengige og autonome mennesket, og nettjenestene formidler samlet sett et spenningsfylt budskap om at ungdom er avhengige av andre for å bli og forbli uavhengige individer. Psykisk helsearbeid på internett framstår som en måte å håndtere denne spenningen på, og muliggjør at ungdom kan håndtere en identitet som både avhengige og uavhengige mennesker.
Er bloggen treg?
Les bloggen her i stedet.
SISTE INNLEGG