09.09.2011

Religionspsykologisk fagkonferanse 2011

Årets konferanse blir lagt til Honne konferansesenter på Biri 31. oktober - 1. november.

Tema: Helende prosesser - hva skjer egentlig?

Konferansen retter seg mot leger, psykologer, sykepleiere, sosionomer, prester, diakoner, studenter og andre interesserte.

Les mer hos Religionspsykologisk senterHamar Dagblad omtalte den i går.

Utdrag fra et innlegg av pedagog og magister i psykologi Berit Borgen i Bergens Tidende 08.02.2008 (innlegget ligger ikke lenger på nettet):
[N]oen terapeuter eksponerer det en kunne kalle religionsfobi, ofte med bakgrunn i negative erfaringer med religiøse kulturer i egen livshistorie. En slik eksponering vil kunne føre til at klienter med et religiøst livssyn blir avvist i forhold til denne dimensjonen. I tilfeller der religiøsiteten hos klienten kan være en ressurs, blir denne ikke tatt vare på. I andre tilfeller der religiøse forestillinger hos klienten virker destruktivt og hemmende på personlighetsutviklingen, mangler terapeuten innsikt og metodikk til å justere dette handikappet. 
Når religiøst legitimerte overgrep skjer, er disse svært vanskelige å behandle. Ingen terapeut kan måle seg med Guds allmektighet, og når overgriperen beskriver seg som Guds representant, får overgrepet uhyggelige dimensjoner. Hele den religiøse personens virkelighet blir forstyrret. Det kreves spesialkompetanse og et kreativt miljø for å bearbeide og behandle så dype traumer.
Er bloggen treg?
Les bloggen her i stedet.
SISTE INNLEGG